SZC logo

Váci Szakképzési Centrum

OM kód: 203065 | 2600 Vác Jávorszky sétány 2.

Intézmény logo

Selye János Egészségügyi Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Kedves Érdeklődő!

Iskolánk 1967 óta működik. 1969-től 2 első osztállyal beindult az egészségügyi szakközépiskolai képzés.

1986-ban az iskola új épületbe költözött, amely a városi kórház, a véradó- és a mentőállomás valamint a rendelőintézet mellett van. E közelség lehetővé teszi, hogy legfontosabb duális partnerünkkel, a kórházzal szoros kapcsolatot ápoljunk.

1991 szeptemberétől a mai napig Hóringerné Kozák Eszter látja el az igazgatói feladatokat.

1998-tól - az elfogadott új pedagógiai programunknak megfelelően - indultak felmenő rendszerben a humán szakközépiskolai osztályaink, ahol a 9-10. évfolyamon a közismereti tárgyak mellett szakmai orientáció, és szakmai alapozás szerepelt. A képzési kínálatunk szociális gondozó és ápoló képzéssel bővült. A szociális gondozó és ápoló egyrészt hiányszakma, másrészt a gyengébb eredménnyel végző nyolcadikos lányok számára a városban nincs igazán más középiskolai kínálat. Ezen tanulók a 3 év és az OKJ végzettség megszerzése után a későbbiekben 2 év alatt eljuthatnak az érettségiig.

Az ágazati szakképzés visszatérte 2013 szeptemberében következett be. Egészségügyi és szociális ágazatokban folytattunk képzéseket. Az ágazatai szakképzés visszatértével egyre erősödött az empatikus, segítő attitűd, ahogyan a szomszédos kórházzal és egészségügyi intézményekkel és azok dolgozóival is egyre szorosabb, napi szintű munkakapcsolat épült ki, hiszen felismertük egymásrautaltságunkat.

A 2019/2020-as tanévtől az iskola képzési kínálata tovább bővült: sport szakgimnáziumot is indult, az érettségi után további egy év alatt OKJ Fitnesz- wellness instruktor kimenettel.

Az iskola a nappali tagozatos oktatás mellett nagy hangsúlyt fektet az esti tagozatos felnőttoktatásra, ahol jelenleg is több mint 200 fő tanul mint kisgyermekgondozó nevelő, szociális ápoló és gondozó, fitnesz-wellness instruktor, általános ápoló, mentőápoló, rehabilitációs terapeuta, egészségügyi asszisztens. 2020 szeptemberétől 2 éves érettségire felkészítő képzés is indult.

Mindannyian azon dolgozunk, hogy diákjaink, büszkék legyenek arra, hogy iskolánk hírnevét öregbítik, az iskolánkban nyújtott színvonalas szakmai képzés pedig hozzájáruljon munkaerő-piaci lehetőségeik bővüléséhez, szakmai magabiztosságukhoz, hivatásuk szeretetéhez.

BemutatkozásBemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Váci Szakképzési Centrum


Selye János Egészségügyi Technikum

2600 Vác Jávorszky sétány 2.

Telefon: +3627315153

E-mail: humanszakkozep@vnet.hu

OM azonosító: 203065


2024Selye János Egészségügyi Technikum