SZC logo

Váci Szakképzési Centrum

OM kód: 203065 | 2600 Vác Jávorszky sétány 2.

Intézmény logo

Selye János Egészségügyi Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. szept. 22.


Admin

  Szendehelyi szüret

  Szendehelyen szüretelt a 9. A osztály

  Szendehelyi szüret

  9/A. osztály 2023.09.22-én szüretelésen vett részt Szendehelyen. Neumann Rita osztályfőnökünknek eszébe jutott egy élmény, ami során jobban összekovácsolódik ez a szuper osztály.

  Pénteken a 3. óra után sietve elindultunk a váci Volánbusz pályaudvarra, majdnem lekéstük a 10:55-ös járatot.  Végül sikeresen megvettük a jegyeinket és még a buszt is elértük. 3-4 megállót mentünk, mire elértük az úti célt, és ott már várt ránk egy zöld, retró minibusz, egy Robur, amire felszálltunk. Jó hangulatban robogtunk a szőlős felé. Megérkezve lehengerlő látvány tárult elénk, amit nem tudtunk szó nélkül hagyni. Hatalmas határ, gondosan művelt szőlősorok, drótra futtatott lila borszőlővel. Zöld, bordó levelekkel.

  Kaptunk metszőollókat és 4 db szőlősort, ahová szét kellett szóródnunk. Elkezdtük szüretelni a szőlőket, és akkor vettük észre, hogy milyen hosszú is egy szőlősor. Iszonyat sok szőlő volt, és hatalmasok is voltak a tőkék, aki a domb alsó felén állt, jócskán nyújtózkodott, hogy minden drótra tekeredett fürtöt el tudjon csípni. Ahogy telt az idő, a csapat kezdett fáradni, ólomlábakon kezdett járni az idő, de jött Rita néni és elkezdtünk vele énekelni, ami nagyon vicces volt, és újra töltődtünk energiával.  Csapvíz híján, szódás vízzel mostunk kezet, mert a nehezen elérhető szőlők levét a kezünkre facsartuk, ami tapadt-ragadt.

  Mindenki szorgos volt, aminek meglátszott az eredménye, mert több mint a felét leszüreteltük a szőlősoroknak. Hatalmas munka volt. Meg is kóstoltuk a szőlőt, ami iszonyatosan édes volt. Aki nem evett idén szőlőt, az most bepótolhatta. Lassan letelt a 3 munkaóra, ami új élményekkel és örömökkel gazdagított bennünket.

  Fáradtan, koszosan, teli pocakkal hazafelé ismét a zöld kisbusz állt rendelkezésünkre, ami visszavitt a faluközpontba, ahonnan családunk felé vettük az irányt.

        

  Gál Kíra

  9.A osztályos tanuló

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Kövesd a facebook oldalunkat!

  Kövesd a facebook oldalunkat!

  Legyél Te is naprakész és értesülj az újdonságokról!

  2023. nov. 20.


  Admin

  Parlamenti séta

  Parlamenti séta

  2023

  2023. okt. 10.


  Admin

  Októberi sportesemények

  Októberi sportesemények

  2023

  2023. okt. 10.


  Admin


  Partnereink

  • Váci Szakképzési Centrum
  • Jávorszky Ödön Kórház
  SZC logo

  Váci Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Selye János Egészségügyi Technikum

    2600 Vác Jávorszky sétány 2.

   • Telefon: +3627315153

    E-mail: humanszakkozep@vnet.hu

    OM azonosító: 203065


   2023Selye János Egészségügyi Technikum