SZC logo

Váci Szakképzési Centrum

OM kód: 203065 | 2600 Vác Jávorszky sétány 2.

Intézmény logo

Selye János Egészségügyi Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. máj. 12.


Admin

    Pályaorientációs nap

    Fővárosi Állat- és Növénykertben jártunk.

    Pályaorientációs nap

    Május 12-én, a pályaorientációs napon, a Fővárosi Állat- és Növénykertben jártunk. Egy zoopedagógiai előadás keretében betekinthettünk a „kulisszák mögé”. Különféle állatkerti foglalkozásokkal ismerkedtünk meg. Sok olyan dolgot meséltek, amit eddig nem tudtunk, egy - egy állatkerti séta során nem láttuk, nem tapasztaltuk még.

    Pl: Kik dolgoznak az Állatkertben? Hogyan kezdődik a nap az Állatkertben? Milyen egy állatorvosi vizit, és vajon hogyan és hol lábadoznak a beteg állatok? Kik az állattrénerek? Miért, és kik mentik a vadállatokat? Mit csinál egy zoopedagógus? Ezekre a kérdésekre kaptunk válaszokat.

    Majd fókashowt, cápaetetést néztünk meg, illetve bevittek minket a Madármentő állomásra. Egy lelkes állatmentő szakember beszélt arról, hogy mi történik a hozzájuk bekerülő mentett állatokkal. Gondozásba veszik, felmérik az állapotukat, majd eldöntik, hogy milyen beavatkozás szükséges. Ennek megfelelően akár rögtön az állatorvos veszi őket kezelésbe. Majd aktuális állapotuknak megfelelő ellátást kapnak, és elhelyezik őket a mentőhelyek valamelyikén.

    (A Madármentő Állomás, új nevén Állatkerti Vadállatmentő Központ átköltözött az Állatkert új részeként, 2018-ban megnyílt Holnemvolt Várba.)

    A mentőhelyeken meggyógyítják, felerősítik, illetve felnevelik (ha esetleg elárvult állatról van szó) a hozzájuk került állatokat. Az a céljuk, hogy ismét emberi segítség nélkül boldoguljanak a szabad természetben. Amikor már jól vannak, megkeresik a számukra alkalmas élőhelyet és szabadon engedik őket. Ha az állatot mégsem lehet elengedni (pl. olyan szárnysérülés esetében, ahol a madár élete megmenthető, de sajnos repülni nem tud), akkor a mentőmunka keretében hosszú távon gondoskodnak az ellátásáról, elhelyezéséről.

    Ugyan nem idős emberekről volt szó, hanem állatok gondozása, ellátása, segítése volt a téma, de mindenképp közel állt az osztályhoz. Nagyon jól éreztük magunkat, annak ellenére is, hogy szinte végig esett az eső. Úgy érzem, egy szuper napot töltöttünk együtt.

     

                                                                                                                                 Hinelné Gácsi Krisztina (9. c osztály)

     

     

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Tájékoztató a központi felvételiről

    Tájékoztató a központi felvételiről

    2024

    2024. jan. 11.


    Admin

    Kövesd a facebook oldalunkat!

    Kövesd a facebook oldalunkat!

    Legyél Te is naprakész és értesülj az újdonságokról!

    2023. nov. 20.


    Admin

    Parlamenti séta

    Parlamenti séta

    2023

    2023. okt. 10.


    Admin


    Partnereink

    SZC logo

    Váci Szakképzési Centrum


    Selye János Egészségügyi Technikum

    2600 Vác Jávorszky sétány 2.

    Telefon: +3627315153

    E-mail: humanszakkozep@vnet.hu

    OM azonosító: 203065


    2024Selye János Egészségügyi Technikum